Welcome to the official blog of the Light of Delphi.
This is a peaceful corner of the web dedicated in exposing all falsehood and darkness existing and attacking the sacred lands of the Navel of the World, Delphi.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Λίγα λόγια για τον Δήμαρχο Δελφών

Ξαφνιάστηκε ο δήμαρχος Δελφών Πάνος Καλτσής, ένα πρωινό μέσα στις γιορτές, όταν βρήκε το γραφείο του κατειλημμένο από τηλεοπτικά συνεργεία. Ολα σχεδόν τα εθνικής εμβέλειας ιδιωτικά κανάλια παρόντα -έτσι, όπως εφορμούν προσυνεννοημένα.
Εκανε πως δεν κατάλαβε σε τι όφειλε την απροσδόκητη τιμή: «Βρε, βρε, σαν τα χιόνια! Με εκπλήσσει η ευαισθησία σας και σας συγχαίρω. Ηρθατε, προφανώς, για τα πρωτοποριακά μέτρα πυροπροστασίας που παίρνουμε, για να μην κλάψουμε και τους Δελφούς, όπως την Ολυμπία. Ετσι δεν είναι;».
Μούγγα. Δημοσιογράφοι και εικονολήπτες τον κοίταζαν αμήχανοι, σαν χάννοι...
«Δεν ήρθατε γι' αυτό; Κρίμα, γιατί θέλουμε τη βοήθειά σας. Μήπως, τότε, θυμηθήκατε ένα πάγιο αίτημά μας για την ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου;».
Ο θρασύτερος έσπασε τη σιγή:
«Τι είν' αυτά, που μας λέτε, κ. δήμαρχε; Το μεγάλο θέμα των ημερών μάς έφερε εδώ: στους Δελφούς μεγάλωσε η Εύη Τσέκου και θέλουμε να μας μιλήσετε γι' αυτήν και την οικογένειά της...».
«Ετσι, ε; Καρφάκι δεν σας καίγεται αν και πώς θα καταφέρουμε να προστατεύσουμε τον ιερό χώρο των Δελφών από τις όλο και πιο πιθανές πια και απειλητικές πυρκαγιές. Η "Ζαχοπουλειάδα" είναι για σας και τα αφεντικά σας το μεγάλο θέμα. Και θέλετε από μένα να συνεισφέρω στην άθλια διαπόμπευση δύο ανθρώπων, που ο ένας χαροπαλεύει στο νοσοκομείο και ο άλλος έκανε Χριστούγεννα στη φυλακή... Οχι, λοιπόν. Πηγαίνετε έξω, σας παρακαλώ. Και να πείτε σ' αυτούς που σας έστειλαν ότι το γραφείο του δημάρχου Δελφών είναι ανοιχτό και φιλόξενο σε μια τηλεόραση που προβάλλει τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα του τόπου...».
Κοντοστάθηκε στην έξοδο μια κοπελίτσα δημοσιογράφος και ψιθύρισε στον δήμαρχο: «Καλό το μάθημα. Το χρειαζόμαστε. Σας ευχαριστώ».

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΟΤΣΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: